Header

 

Interview van The Silver Mountain

1. Waarom goud of zilver kopen?
Klanten kopen goud of zilver als een (defensieve) investering om zo hun koopkracht te beschermen. Al meer dan 5000 jaar hebben goud en zilver een bepaalde status. Zo was goud voor langere tijd de onderliggende waarde van de dollar tijdens de goudstandaard. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en hebben we een fiat-geldsysteem. In dit systeem heeft geld geen onderliggende waarde meer heeft en er is een onbeperkte hoeveelheid in omloop, wat de huidige waarde beperkt. Wanneer u toch zekerheid, met een waardevaste onderliggende waarde, wilt inbouwen in uw eigen portefeuille kunt u een deel van uw vermogen omzetten in fysiek edelmetaal. Goud staat namelijk bekend al het enige middel waarmee uw koopkracht behouden blijft. Zeker bij onrust op de financiële markt zijn goud en zilver belangrijk in uw portefeuille, omdat ze ervoor zorgen dat de waarde van uw portefeuille enigszins op pijl blijft.

2. Zilver of goud?
Over het algemeen raden wij klanten aan om een combinatie van zowel goud als zilver in hun portefeuille te houden. Goud is iets gebruikelijker aangezien dit ook vrijgesteld is van btw. Het voordeel van zilver is dat het in de industrie veel wordt gebruikt, waardoor de vraag naar zilver hoger is dan naar goud. Door deze hogere vraag en het lage aanbod kan zilver als belegging interessant zijn. Het is daarnaast ook veel goedkoper dan goud. Kijkend naar de goud-/zilverratio is zilver op dit moment 68 keer goedkoper dan goud. Hierdoor is zilver interessant voor mensen met een kleiner budget.

 

3. Munten of baren?
Bij goud maakt het niet veel uit of u voor munten of baren kiest, aangezien goud is vrijgesteld van btw. Zowel gouden munten als baren zijn een gebruikelijke keuze. Goudbaren zijn beschikbaar in gewichten van 1 gram tot 1 kilogram. Daarbij is het wel goed om te weten dat de productiekosten voor kleine baren hoger liggen in vergelijking tot grote baren. Meestal kiezen klanten met een groter budget daarom voor de grotere baren van 100, 250 gram. Bij een kleiner budget zijn gouden munten voordeliger, aangezien de productkosten lager liggen dan bij kleine baren. In tegenstelling tot goud wordt zilver gezien als grondstof. Hierdoor wordt zilver belast met btw en betaalt u altijd 21% btw bij zilverbaren. Zilveren munten vallen in tegenstelling tot zilveren baren echter onder de margeregeling, wat inhoudt dat er alleen over de winstmarge btw betaald hoeft de worden. Dit maakt zilveren munten een stuk goedkoper in de aanschaf. Wanneer u toch voor een grote hoeveelheid aan zilver wilt kopen, kunt u ook kiezen voor btw-vrij zilver. Dit zijn zilverbaren die worden opgeslagen in een douanedepot in Zwitserland en daardoor betaalt u niet de 21% belasting.

4. Waarom kopen bij The Silver Mountain?
The Silver Mountain bestaat sinds 2008 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest betrouwbare partijen binnen de markt. Wij hebben een AFM-vergunning en onze klanten hebben zelfs de mogelijkheid om een extra kopersbescherming af te sluiten via Trusted Shops. Dit kan bij bestellingen tot €20.000 en u wordt hiermee extra beschermd tegen bijvoorbeeld diefstal of faillissement. Ook zijn er veel reviews te lezen over ons via Trustpilot, wat ook onze betrouwbaarheid bevestigt. Tenslotte bestaat ons assortiment uit gangbare, courante producten die wereldwijd goed verhandelbaar zijn. The Silver Mountain hanteert scherpe prijzen die elke 3 minuten aangepast worden aan de hand van de actuele koersen.

 

5. Is het wel veilig?
Zeker. Het transport is altijd volledig verzekerd en u kunt daarnaast ook nog voor de extra kopersbescherming kiezen. U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling op ons kantooradres op te halen. Dit kan op afspraak en het aankoopbedrag betaalt u dan bij ons op kantoor. Wanneer u voor meer dan 500 Euro bestelt en uw bestelling wil laten bezorgen, adviseren wij om gebruik te maken van Mikropakket. Dan wordt uw bestelling verstuurd met een onopvallende bus inclusief zware kluis. Uw pakket wordt daarnaast altijd discreet en goed verpakt, zodat niemand kan zien wat er in uw pakketje zit. Bij aflevering wordt altijd een ID-controle gedaan, zodat uw pakket nooit in handen komt van iemand anders. De chauffeurs van Mikropakket weten verder niet wat zij precies vervoeren, dus ook zij weten niet wat er in uw pakketje zit.

6. Wat is het interessantst voor beginners?
Dat ligt een beetje aan het budget, maar normaal gesproken zou dat een aantal zilveren munten en wellicht een klein deel in goud zijn. U kunt er ook voor kiezen om kleine hoeveelheden goud te kopen, maar dan betaalt u in verbanden met de productiekosten wat meer ten opzichte van de koers.

7. Wat houdt het investeren in edelmetaal in?
Het investeren in edelmetaal is een investeren voor de lange termijn. Waarbij u uw geld voor jaren aan het werk zet, zodat uw koopkracht behouden blijft. De koersen zouden hier in principe niet leidend moeten zijn. Wanneer de koers ineens veel hoger of lager is, is dit geen reden om uw portefeuille direct aan te passen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vast bedrag per maand/kwartaal of jaar te investeren in goud of zilver, zodat u een gemiddelde aankoopprijs heeft.

8. Wanneer is het beste moment om goud of zilver te kopen?
Dit is eigenlijk een persoonlijke afweging. Wellicht is er sprake van een negatieve spaarrente, vindt u sparen niet meer interessant of wilt u geen risico’s lopen op de aandelenmarkt. Wanneer u geld over hebt voor de lange termijn en u wilt uw koopkracht beschermen, dan zou u edelmetaal kunnen overwegen. De koers kan als leuke koopkans, dienen maar zou niet leidend moeten zijn.

9. Hoe weet ik wat voor mij het beste is?
Wij verwijzen onze klanten altijd naar onze kieswijzer op de website van The Silver Mountain. Aan de hand van deze kieswijzer kunt u de verschillende mogelijkheden (munten, baren, gewichten, aankoopbedragen etc.) vinden. U kunt hier ook zien wat de verschillen zijn tussen de aan- en verkoopkoers. Wij adviseren altijd producten te kiezen met een zo laag mogelijk spread, waarbij het verschil tussen aankoop en verkoop zo klein mogelijk is. Hierbij loopt u het minste risico.

10. Kan ik het terug verkopen?
Jazeker, wij geven voor onze producten altijd een terugkoopgarantie. Alle producten kunnen eenvoudig teruggekocht worden via onze zusteronderneming inkoopedelmetaal.nl. Er wordt gewerkt met vaste biedgaranties zodat u exact per productsoort weet welk percentage ten opzichte van de goud- en zilverprijs weer wordt uitbetaald.
 

Homepage | De Markt | Columns | Quotes| Archives | Private Equity | Aanmelden | Contact

 


Disclaimer Portefeuille 

Hoewel alle berichtgeving alsmede de fondsprofielen met de grootste zorg worden samengesteld en uitgebracht, kunnen geen waterdichte garanties worden verstrekt. Wel wordt de berichtgeving vanuit eigen bron zowel als van externe professionele research pas na due diligence naar buiten gebracht. De deelnemer is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de opvolging alsmede de aan- en verkoopbeslissingen die hij/zij hieraan ontleent. 

Het portefeuillebeheer blijft onder het ressort van Robert Broncel, waarbij de deelnemer de vrijheid heeft al dan niet opvolging te geven aan de aanwijzingen ter zake. Het kan voorkomen dat door onvoorziene omstandigheden berichten te laat worden opgenomen zonder dat hiervoor verantwoordelijkheid kan worden genomen. Voorts zal de waarde van de portefeuille fluctueren en kunnen er nooit garanties voor de toekomst aan worden ontleend. 

Het intellectueel eigendom van de portefeuille, analyses en copyrights liggen bij Robert Broncel. Verder mag er zonder toestemming NIETS van deze site worden gekopieerd of op de een of andere wijze elders worden weergegeven.

2020 © Robert Broncel